Burcu Esmersoy’un katılımıyla Kapadokya’dayız

İçim’in, süt içmeyi seven ancak sonrasında yarattığı sindirim şikâyetlerinden rahatsız olanlar için raflara sunduğu İçim Rahat laktozsuz süt, tüketicilerden yoğun ilgi görerek kısa zamanda büyük bir başarı elde etti.

Burcu Esmersoy’un katılımıyla Kapadokya’dayız

Ulaştığı bu başarıyı ünlü oyuncu ve sunucu Burcu Esmersoy’un katılımıyla düzenlediği Kapadokya gezisiyle kutlayan İçim, tüketicileriyle de bir araya geldi.

İçim’in sosyal medya üzerinden başlattığı İçim Rahat fotoğraf yarışması kapsamında çektikleri yaratıcı fotoğrafların seçilmesiyle Kapadokya gezisine katılma hakkı kazanan 5 çift, Burcu Esmersoy ile bir araya gelerek keyifli vakit geçirdi. İçim Rahat’ın hafifliğini deneyimleyen talihli konuklar, en popüler sıcak hava balonu rotalarından biri olan Kapadokya’da eşsiz bir balon turunun ardından, düzenlenen şehir turuyla bölgenin güzelliklerini keşfetti. 
Gezi sırasında tüketiciler ve basınla bir araya gelen Ak Gıda Başkanı Ali Sözen; “Laktoz hassasiyetinden dolayı rahatsızlık yaşayan ve bu sebeple süt içmeyi tercih etmeyen tüketicilerimiz için sindirim şikâyetlerini azaltan İçim Rahat laktozsuz süt ürünümüzü Şubat ayında raflara sunduk. Hızla tüketicilerimizin beğenisini kazanan İçim Rahat ile laktozsuz süt kategorisinde önemli bir başarı elde ettik. Laktozsuz süt pazarını %79 büyüten ürünümüz, laktoz hassasiyetinin yanı sıra hafif ve sağlıklı beslenmeyi tercih eden tüketicilerimiz tarafından da yoğun ilgi gördü ve lansmanından 6 ay sonra %42 pazar payına ulaştı.” dedi.


İçim Rahat’ın kısa zamanda elde ettiği bu başarıdan çok memnun olduklarını ifade eden Sözen, “Tüketicilerimizin, markamıza ve ürünlerimize olan ilgisi, yakın gelecekte raflara sunacağımız yepyeni ürünler konusunda bizi güçlendirerek motive ediyor. Her geçen gün yeni ürünlerle tüketicilerimize çok daha iyi bir hizmet sunmak üzere çalışıyoruz. Tüketicilerimizin talep ve ihtiyaçlarını önemsiyor, ürün geliştirme aşamasında bu geribildirimlerden besleniyoruz” dedi.

İçim Rahat laktozsuz sütle hafif bir gün

Sütün doğal yapısında laktoz adı verilen süt şekeri bulunur. Bu doğal şekerin parçalanması için laktaz enzimi gerekir. Vücutta laktaz enziminin yetersiz oluşu bu şekerin parçalanmasını engeller ve bunun sonucunda sindirim şikâyetleri oluşur. Dünyada, özellikle Akdeniz, Asya ve Afrika toplumlarında sıklıkla karşılaşılan bu durum midede gaz, şişkinlik ve bulantı gibi belirtilere sebep olabilir. Bu belirtiler laktoz dayanıksızlığı (intolerans) ile ilişkilidir. Yapılan araştırmalar sonucunda, Türkiye’de süt tüketmeyenlerin yaklaşık %11’inin bu şikâyetler sebebiyle süt içmeyi tercih etmediği görülmektedir.*


Laktoz dayanıksızlığı olan tüketicilerde süt içildiğinde yaşanan sindirim rahatsızlıklarını önlemek amacıyla oluşturulan İçim Rahat Laktozsuz süt, içerisinde bulunan doğal laktaz enzimiyle süt şekerini, paketleme aşamasında parçalıyor. Bunun sonucunda oluşan laktozsuz süt, laktozu sindirmekte zorlanan kişilerde görülen şişkinlik ve gaz şikâyetlerini azaltarak rahat bir gün sunuyor.


İçerdiği protein, kalsiyum ve vitaminler bakımından diğer sade sütlerle aynı olan İçim Rahat, laktoz dayanıksızlığı sebebiyle yaşanan şikâyetlerin yanı sıra; diyeti sırasında şişkinlik hissetmek istemeyenler, hafif ve sağlıklı beslenmeyi önemseyenler, hamileler ve emziren anneler tarafından da tercih ediliyor.

*Barem Pazar Araştırma tarafından 2014'de, 12 ilde, 16-45 yaş aralığındaki 1515 kadın ve erkekle görüşülerek gerçekleştirilen Sütlü Ürünler Tüketici Alışkanlıkları Araştırması.

İçim Hakkında: 
Süt ve süt ürünleri pazarına 1998 yılında giren İçim markası, kurulduğu günden bu yana sütten yoğurda, ayrandan kefire, taze peynirden hazır pudinge kadar doğal, lezzetli, kaliteli, hijyenik ve besleyici pek çok ürünüyle tüketiciyle buluşuyor. Türkiye’nin dört bir yanında sevilerek tüketilen İçim, 1998 yılından beri, tüketiciyi dinleyerek ve ihtiyaçlarını gözeterek çalışmalarını sürdürüyor. 2015 itibariyle süt, yoğurt, peynir, ayran, tereyağı, kefir, kaymak ve krema olmak üzere 10 ana kategoride 117 ayrı ürün çeşidi ile tüketiciyle buluşan İçim, süt ve süt ürünleri pazarında ilk 3 marka arasındadır.


Ak Gıda Hakkında: 
1996 yılında kurulan Ak Gıda, 5 fabrikası ve günlük 5 bin ton süt işleme kapasitesiyle, süt ve süt ürünleri sektörünün en büyük işletmesi konumundadır. Ak Gıda’nın UHT süt, yoğurt, beyaz ve kaşar peyniri üretimleri ile başlayan yolculuğu, bugün süzme peynirden kaymaklı tava yoğurtlara, sütlü tatlılardan kefire kadar uzanan 324 ürün çeşidiyle devam etmektedir. Bugün Ak Gıda, paketli süt ve süt ürünleri pazarında, her dört üründen birinin üretimini gerçekleştirmektedir.



İpek Duman



 

banner380

İlgili Galeriler
banner379
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.