Le Cordon Bleu Mezunları Fransız Sarayı’nı Fethetti

Journée Pâtisserie et Boulangerie', bu yıl ikinci kez Fransız Sarayı’nda gerçekleştirildi. 

Le Cordon Bleu Mezunları Fransız Sarayı’nı Fethetti

Le Cordon Bleu Mezunları Fransız Sarayı’nı Fethetti
İlgili Galeriye Git

Fransa'nın dünyaca ünlü tatlı ve pastacılık kültürünün Türkiye'deki profesyonel temsilcilerini, Türkiye'nin önde gelen pastacılık lezzetlerini ve bu kültürü sevenleri bir araya getiren 'Journée Pâtisserie et Boulangerie', bu yıl ikinci kez Fransız Sarayı’nda gerçekleştirildi. 

Yeni sürpriz lezzetleri ve sürpriz konuklarıyla her iki ülkenin tatlı, pastacılık ve fırıncılık kültürünü tanıtan 'Journée Pâtisserie et Boulangerie'; dünyanın önde gelen mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu’nun, dünyaca ünlü şeflerini ve mezunlarını da konuk etti. 

Misafirleri hemen girişte Londra Le Cordon Bleu mezunu Sinem Ekşioğlu’nun kurucu ortağı ve kreatif direktörü olduğu Five O’clock Patisserie’nin gösterişli standı karşıladı. Hemen yanında Hünkar Lokantalarının 4. Nesil temsilcisi olan Madrid Le Cordon Bleu mezunu Ufuk Ügümü’nün sahibi olduğu Kruvasan İstanbul markasının çeşitli croissantları büyük ilgi gördü. Ana salonda Le Cordon Bleu İstanbul mezunu Şeyda Tomruk, kurucu ortağı olduğu Art Cafe ile zarif lezzetleri sundu. Paris Le Cordon Bleu mezunu Nathalie Stoyanof Suda’nın 5. Jenerasyon Yöneticisi olduğu beyaz fırının da lezzetli ve renkli makaronları göz kamaştırdı. Yine Le Cordon Bleu Paris mezunu, Nicole Restauran’ın  şef-sahibi  Aylin Yazıcıoğlu kurduğu standın yanı sıra, katılımcılara “Türk esinli Fransız tatlısı:  Antep Fıstıklı Milföy” tarifi  ile misafirlere etkileyici bir sunum yaptı.

ŞEKER HEYKELİ BÜYÜLEDİ
Etkinlikte Le Cordon Bleu’nun şeflerinden Master Şef Christophe Bidault ve Eğitmen Şef Richard Vacher, “Böğürtlenli Ganaj, Pate Sucre, Limon Kreması ve Sable Diamants” workshopları ve kör tadım gerçekleştirdi. Etkinliğin sonunda Pastacılık Şefi Richard Vacher’in ‘Şeker Heykeli Sunumu’ ise katılımcıları adeta büyüledi. 

Uluslararası niteliği ve görselliği ile de sektörde fark yaratan bir etkinlik olma özelliği taşıyan 'Journée Pâtisserie et Boulangerie'de konuklara unutulmaz lezzetler sunan Le Cordon Bleu’nun şeflerinin özgeçmişleri şöyle:

Le Cordon Bleu Eğitmen Şefleri Hakkında
Şef Richard Vacher: Nimes, Fransa doğumlu Şef Richard Vacher, 15 yaşındayken pastacılığa duyduğu tutku ile Paris’te bulunan ünlü Jean Ferrandi okuluna başladı ve 1982 yılında bu kurumdan pastacılık, şekerleme, çikolata ve dondurma uygulamalarında "Certificate of Competence Professional" sertifikasını aldı. Pastacılığa olan merakını, aldığı eğitimle pekiştiren Şef Richard, profesyonel anlamda kendini geliştirmek amacıyla Paris’ten ayrılarak, “Meilleur Ouvrier de France” ünvanının sahibi ünlü Şef Roger Verger ile çalışmak üzere Côte d’Azur’a yerleşti. 1986 – 1990 yılları arasında Şef Roger önderliğinde bir çok uluslararası yarışmaya katılarak, önemli başarılar elde etti. 1991 yılında sous chef olarak “Palais Cannes” da ve 1991-1999 yılları arasında “Le Meridien Beach Plaza” da Pastacılık Şefi olarak görev yaptı. 1993 yılında Basel, İsviçre’de düzenlenen pastacılık yarışmasında Dünya 
Şampiyonluğu’nu, 1995 yılında Paris’te düzenlenen 15. Fransa Pastacılık Kupası’nı kazandı. 1996 yılında dünyanın en prestijli yarışmalarından “Meilleur Ouvrier de France” yarışmasına katılan Şef Richard, final seçmelerine katılmaya hak kazandı. 1999 yılında, Michelin Yıldız’lı Şef Joël Garault ile birlikte Monaco’daki Hotel Hermitage’da Pastacılık Şefi olarak görev yaptı. 2000 - 2011 yıllarında arasında Monaco’da kendi şirketini  kuran Şef Richard, “Richard Creations” adlı iki mağaza açtı. Çeşitli catering firmaları ile yaptığı ortak girişimlerle, 2012 yılından itibaren; Monaco Prensi Albert’ın düğün pastası başta olma olmak üzere, Monaco ve St.Tropez bölgesindeki özel davetlere konsept ve artistik ürünlerle hizmet verdi.2015 yılında, İstanbul Shangri-La Bosphorus Hotel’de Pastacılık Şefi olarak görev yaptı.Şef Richard Vacher, Ağustos 2016’da teknik bilgi birikimini paylaşmak üzere Le Cordon Bleu ailesine katıldı. 


Master Şef Christophe Bidault: Fransa ve İngiltere’deki pek çok elit işletmede şef olarak yıllarca hizmet verdikten sonra 2000 yılında Le Cordon Bleu ailesine katılmıştır. Şef Christophe, Londra’da Parfait Ltd şirketinde çalıştı ve burada Harrods ve Fortnum & Mason gibi elit mağazalara ürün tedarik etti. 1994 yılında Harrods’a geçerek, Hamur İşleri ve Viyana Çöreği (Viennoiserie) departmanlarında “Head Chef” (Aşçıbaşı) olarak görev yaptı. Daha sonra ünlü şef Philippe Dadée ile çalışmaya başlayan Şef Christophe, Londra’nın 5 yıldızlı otelleri için ekmek üretmeye ve tedarik etmeye başladı. Ardından Şef Bidault, Londra’nın ünlü otellerinden Ritz Hotel’e transfer oldu ve burada Yönetici Pasta Şefi (Executive Pastry Chef) olarak hizmet verdi. Şef Christophe, Le Cordon Bleu’de çalışırken, Meksika, Kore ve Londra’da çeşitli mutfak gösterilerinde bulundu. Şef Christophe, her ayrıntısı düşünülmüş şeker heykelleri, ince bir işçilikle işlenmiş çikolata heykelcikleri ve meşhur Fransız tatlısı “croquembouche” ile yaptığı kuleleriyle ünlüdür. 

Özyeğin Üniversitesi – Le Cordon Bleu İş Birliği
2012 Temmuz ayında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı açarken dünyanın en prestijli mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu ile iş birliği anlaşmasını da imzalayan Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerini dünyanın en usta şefleriyle yetiştirirken, Le Cordon Bleu ile birlikte açtığı halka açık Sertifika Programları ile bu alanda kendini geliştirmek ve ilerlemek isteyenlere de yeni bir geleceğin kapılarını araladı.  
Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu iş birliği kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı ve Otel Yöneticiliği Lisans Programı’ndaki “mutfak sanatları” dersleri Le Cordon Bleu Master Şefleri tarafından verilirken,  20’den fazla ülkede olduğu gibi,  üniversite öğrencisi olmasa da, mutfak sanatları alanındaki yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası saygı gören bir Sertifika ile taçlandırmak isteyen, ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkes için,  Ocak 2013’ten bu yana Le Cordon Bleu Sertifika Programları eğitimleri devam etmektedir. 

LE  CORDON BLEU HAKKINDA:
Le Cordon Bleu, 1895’te “La Cuisiniere Cordon Bleu” dergisinin yayımcısı, gazeteci Marte Distel tarafından mutfak sanatları okulu olarak Paris’te kurulmuştur.  Açılışından itibaren, Le Cordon Bleu’nün uluslararası ünü dünyada hızla yayılmıştır. 1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün tanınırlığını artırmıştır. Julia Child’ın hayatı 2009 yılında vizyona giren Meryl Streep’in başrolünde oynadığı “Julie & Julia” adlı bir filme de konu olmuştur.
Günümüzde Le Cordon Bleu,  20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim vermektedir. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek “Meilleur Ouvrier de France” gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitilirler. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarırlar. 


ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA:
Yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanan Özyeğin Üniversitesi, ilk 5 yılda öğrencilerine 200 milyon TL karşılıksız burs sağladı. 2015-2016 akademik yılında kayıtlı lisans öğrencilerinin yüzde 87’si burslu öğrenim gören üniversite, 6 fakülte ve 2 yüksekokul çatısı altında, toplam 23 lisans programıyla; 3 enstitü bünyesinde 31 lisansüstü programla eğitim veriyor. 5.744 lisans, 932’si lisansüstü olmak üzere toplam 6.676 öğrencisi ve 347 tam zamanlı öğretim elemanı ile Çekmeköy’de bulunan kampüsünde, toplam 280 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlıyor.



Didem Kartal

 

banner380

İlgili Galeriler
banner379
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.