Erkan Çapar'dan açıklamalar

Vali Yardımcısı Erkan Çapar başkanlığında yapılan toplantıya, Merkez İlçe ve bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Ramazan Sümer, Merkez İl Genel Meclis Üyeleri ile Birlik Meclis Üyeleri katıldı.

Erkan Çapar'dan açıklamalar

Merkez İlçe ve Bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığının Olağan Meclis toplantısı, 29.09.2011 tarihinde saat 14.00’de Valilik Brifing Salonu’nda yapıldı.

Toplantı, açılış ve yoklama ile divan teşekkülünün ardından saygı duruşu ile başladı.

Toplantıda, Merkez İlçe ve Bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2011 yılına ait faaliyet raporu ile ilgili bir konuşma yapan Vali Yardımcı Erkan Çapar “Birlik Başkanlığımızca 01.01.2011 - 31.08.2011 tarihleri arasında gerek Birlik giderleri, gerek üye köylere yardım ve gerekse kamu kurum ve kuruluşlarına yardım olarak toplam 1.806.742,00 TL gider, Üye Köylerin Katkı Payı, Kamu Kurum ve Kuruluşlarından Yardımlar, Faiz Gelirleri, Kira Gelirleri, Cezalar ve Diğer Gelirler (KÖYDES kapsamında İçişleri Bakanlığımızca gönderilen ödenekler) olmak üzere toplam 1.772.425,44 TL gelir tahakkuk ettirilmiştir.

Birliğimize üye köy muhtarlarının muhtelif tarihlerde yapmış olduğu müracaatlar ile köylerinde ihtiyaç duydukları yardımlar (mezarlık ihata duvarı yapımı, camii yardımları, lojman yardımları, ilköğretim okuluna yönelik yardımlar, köy konağı yardımları vs. yardımlar) devlet-köylü işbirliği içerisinde yerine getirilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ile Suriye Arap Cumhuriyeti Devlet Planlama Komisyonu arasında yapılan bir dizi görüşmeler sonucunda; Gaziantep, Kilis ve Halep illerini kapsayan alanda Türkiye – Suriye Bölgelerarası İşbirliği  Programı kapsamında; Türkiye’de Gaziantep ve Kilis, Suriye’de Halep illerinde bulunan Kamu Kurum ve Kuruluşları, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Sivil Toplum Kuruluşları ile Eğitim-Araştırma ve Teknik Danışmanlık Kuruluşlarının; Altyapı, Teknik İşbirliği ve Kapasite Geliştirme, Girişimciliğin Desteklenmesi, Kültür ve Turizm alanlarındaki projeleri desteklenmekte olup, bu kapsamda  Öncüpınar Gümrük Sahasının modernizasyonu ve kullanım koşullarının iyileştirilmesi için özellikle altyapı eksiklerinin giderilmesi zorunlu olduğu düşünülerek, Birlik Başkanlığımızca Yolcu ve Tır Sahalarının Betonlanması ve Öncüpınar Gümrük Sahasının Saha Aydınlatılması ve OG Enerji Nakil Hattı Çekilmesi ile ilgili olarak yapılan projelerimiz DPT tarafından uygun bulunarak yaklaşık olarak 1.050.000 $ lık bütçe oluşturularak projeler uygulanmış ve başarı ile tamamlanmıştır.

Yüksek Planlama Kurulunun Köye Yönelik Altyapı Yatırımlarına ilişkin 2009 Yılı Yatırım Programında yer verilen ödenek iller bazında dağıtılarak İlimize 1.374.900,00 TL ödenek tahsis edilmiştir. Yüksek Planlama Kurulu Kararı doğrultusunda Sayın Valimiz Başkanlığında oluşturulan Tahsisat Komisyonunca gelen ödeneklerin İlimiz Merkez ve İlçelerin ihtiyaç öncelikleri göz önüne alınarak dağıtımları projeler bazında yapılmıştır. Buna göre; Birlik Başkanlığımızda imkanları ile 11 km. 1. Kat ve 55 km 2. Kat  asfalt sathi kaplama yapılması işi tamamlanmıştır.  Yukarıda izah edilen ödenekler ile 1.kat Merkez Bayramlı-Karamelik, Kocabeyli-M.Ali Mah., Uzunlu-Topdağı Köy yolları ve 2.kat Merkez Küplüce-Uzunlu-Polateli İlçe sınırı, Gençtepe-Karamelik-B.Konak-Küçük Konak, Hizolar-Alatepe, Uzunlu-Narlıca-Alatepe, Yavuzlu İmar sınırı-Bozcayazı, Buğdaylı-Güneşli-Mağaracık-Çalkaya-Bulamaçlı, Güneşli-Saatli, Sepkanlı-Gözkaya-Bulamaçlı, Oylum-Arpakeszem-İnanlı Köy yolları yapılarak tamamlanmıştır.Ayrıca 4759 Sayılı İller Bankası Kanunu’nun 19. Maddesi gereğince banka safi kazancının % 55 ‘inin köy gelirlerini arttıracak tesislerin yapımı için köy tüzel kişilikleri adına köy kalkınma payı olarak ayrılmakta olan ödenekten karşılanmak suretiyle İlimiz Merkeze bağlı köylere tahsis edilen 335.200,00 TL ödenek ile 8 köyde  köy meydanı, Köy Konağı ve Kanalizasyon yapımı işleri tamamlanmıştır” dedi.

Daha sonra Merkez İlçe ve Bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığının 2012 yılı tahmini bütçesi 1.037.750,00 TL olarak kabul edilmesinin ardından, iyi dilek ve temennilerle toplantıya son verildi

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2011, 23:34
YORUM EKLE