Güneydoğu’nun unutulmuş lezzeti

Bari siz unutmayınız!

Güneydoğu’nun unutulmuş lezzeti

Siz adına kanmayın, bu lezzeti bir kez tattıysanız bir daha kolay kolay unutamayacaksınız. Görüntüsü her ne kadar çamuru andırıyorsa da, adı üzerinden sanki cennetten çıkmış bir lezzet!

Kilis ve Antep yöresine ait olan bu ilginç tatlı aslında tel kadayıftan yapılıyor.

Tel kadayıf terayağı ile birlikte kısık ateşte iyice pişene kadar kavruluyor ve üzerine toz fıstık ekleniyor. Şerbeti de eklenip soğumaya bırakıldıktan sonra, hele bir de kaymakla servis yapılmışsa, Cennet Çamuru’nun tadına doyum olmuyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2011, 00:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner566

banner554

banner558

banner141

banner557

banner568