Güneşin ve Ateşin Tadı

Köşe yazarımız Gonca Tokuz " Güneşin ve Ateşin Tadı " adlı kitabın tanıtım kokteylinde...



Gonca Tokuz ile tele söyleşimizde tanıtımın sıcaklığını hissederek, geceye dair  paylaşımlarını sizlere yansıtıyoruz.

Gaziantep Ticaret Odası’nın katkılarıyla hazırlanan birbirinden lezzetli Gaziantep yemeklerinin yer aldığı Yapı Kredi Yayınlarında çıkan  “Güneşin ve Ateşin Tadı” kitabının tanıtım kokteyli ve gala yemeği 12 Ekim 2012 Cuma günü Sait Halim Paşa Yalısında gerçekleştirildi. 

Gaziantep Ticaret Odası ile Gaziantep Mutfak Dostları Derneğinin ev sahipliğini üstlendiği gece saat: 19: 00’da kokteyl ile başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Bakan Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş konuklar arasındaydı. Ayrıca başta İstanbul ve Gaziantep Ticaret Odası meclis üyeleri üzere iş dünyasından, üniversitelerden, basın ve yayın organlarından pek çok konuk bir aradaydı.

Kokteylden sonra Gaziantep Mutfağı ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Sunumdan sonra Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, editör Aylin Öney Tan, Mutfak Dostları Derneği Başkanı Ahmet Örs, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin birer konuşma yaptılar.  

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan konuşmasında gerçekleştirilen projeyi özetledi. Gaziantepli beş yazarın bir araya gelerek tarifler üzerinde ortak bir görüş oluşturduklarını ve bunun bir ilk olduğunu belirtti. Eserin ortaya çıkmasında tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Gaziantep Mutfağının coğrafi konumundan, geçmişinden, ev sahipliği ettiği uygarlıklardan aldığı güç ve birikimle geldiği yeri ve geleneksel değerlerin küreselleşen çağımızda önemini vurguladı.

Gaziantep’in dünyada mutfağıyla anılan tek kent olduğunun altını çizdi. Konuşmasının sonunda tarifleri oluşturan ve bilgileri bir araya getiren yazarlar;  Akten Köylüoğlu, Sermin Ocak, Özden Özsabuncuoğlu, Gonca Tokuz ve Ragıp Güzelbey’i sahneye davet ederek hepsine  bir kez daha teşekkür etti.

Editör Aylin Öney Tan, kitabın hazırlanma sürecini özetledi,   kitap editörlüğünü yapan M.Sabri Koz’a, grafik tasarımı gerçekleştiren Suzan Aral’a ve fotoğrafları çeken Tuba Şantana’ya ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Ahmet Örs,  Türk Mutfağının ve geleneksel mutfakların önemi vurguladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey Gaziantep’te gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirecekleri farklı projelerden söz etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’in bir evladı olmaktan her zaman onur ve şeref duyduğunu ifade ederek yuvarlama ile ilgili bir anısını konuklarla paylaştı. Fikrin, sermayenin, insanın teknolojik altyapı bakımından saniyelerde çok hızlı yer değiştirdiği dünyada, teknolojinin nimetlerinden faydalanmamız gerektiğini, bize ait değerleri öne çıkarmak ve yükselen değer yaparak küreselleşen dünyanın dezavantajlarını yönetmek durumunda olduğumuzu belirtti.
Kokteylde muhammara, humus, Antep peyniri, içli köfte ve Antep fıstığının tadına bakan konuklar yemekte Gaziantep’in tencere yemeklerinin tadına baktılar. Öz çorba, pirinçli börek, soğan aşı (unut beni), pirpirim aşı, bulgurlu patlıcan dolması, pancar sarması, zeytinyağlı patlıcan dolması, cacıklı Arap köftesi, vişne kebabı, hindili firik pilavı, ayvalı taraklık,  baklava, şöbiyet,  sarmadan oluşan menü fıstık ezmesi ile noktalanmıştı.


Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2012, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner566

banner554

banner558

banner141

banner557

banner568