Le Cordon Bleu The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda

Her ay bir Le Cordon Bleu Eğitmen Şefi, ünlü bir mezunun ev sahipliğinde, gastronomi ve mutfak sanatları tutkunlarını keyifli ve öğretici sohbetler eşliğinde bir araya getirmeye devam ediyor.

Le Cordon Bleu The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda

Le Cordon Bleu Master Şefi Franck Bruwier ve Şef Tolga Özkaya
İlgili Galeriye Git

Dünyanın en ünlü ve en prestijli mutfak sanatları okulu olan Le Cordon Bleu ile Özyeğin Üniversitesi işbirliği kapsamında yaz boyunca süren olan “Çay Saati Sohbetleri”nin ikincisi, 31 Ağustos Çarşamba günü saat 16:30’da The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda düzenlendi. 

Mutfak Sanatları eğitiminde prestijin ve mükemmelliğin simgesi Le Cordon Bleu’nun eğitmen-şefleri “Çay Saati Sohbetleri”nde, yaz boyunca her ay bir Le Cordon Bleu sertifikalı şefi, mekanında ziyaret ederek konsept temalar üzerinden gastronomik konuları ele aldı. The Marmara Esma Sultan Yalısı’nın ev sahipliği yaptığı keyifli çay saatinde, aynı zamanda temaya uygun tadımlıklar sunularak;  basın, kanaat önderleri, gastronomi tutkunları ve gastronomi öğrencileri eşliğinde sohbet edildi.

Şef Aylin Yazıcıoğlu ve Şef Arnaud Declarcq’in konuşmacı olduğu, yoğun ilgi ve katılımla başlayan “Çay Saati Sohbetleri”nin ikincisi; 31 Ağustos Çarşamba günü The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda, saat 16:30’da düzenlendi.  Le Cordon Bleu Çay Saati Sohbeleri’nin 2.sinde Le Cordon Bleu Master Şefi Franck Bruwier ve The Marmara Taksim ve The Marmara Esma Sultan Executive Şefi Tolga Özkaya eşliğinde “Davetlerde Görsellik ve Sıradışı Sunumlar” konusu işlendi ve uygun tadımlıklar sunuldu. 

Şef Tolga Özkaya ve ekibinin hazırlamış olduğu; “Çikolatadan Bonsai Ağacı ve Trüf Çikolatalar, Somon ve Peynirli Ekler, Ördek Ciğeri Crème Brulée Taze Kayısı ile, Keçi Peynirli ve Hurmalı Brioche, Çiçekli Maki, Külahta Manchego Peynir Gülü, Mangolu Çikolatalı Mus Karamelli Çıtır Tül ile, Avokado Yatağında Karides Kokteyl, Gazpacho, Buz Kasesinde Naneli ve Limonlu Sorbe ve Ananas ve Mascarpone Peynir Kremalı Venedik Keki” misafirler tarafından büyük beğeni kazandı. 

Davetlerde Görsellik ve Sıradışı Sunumlar
Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu Çay Saati Sohbetleri 2’nin konuşmasında; gastronominin çok geniş ve herkesi kucaklayan bir alan olduğuna vurgu yaparak, bu sohbetlerle de bu alana ilgi duyan herkese daha önce pek düşünmedikleri konuları düşündürmek, biraz daha farklı bakış açıları kazandırabilmek ve onların fikirlerini almak istediklerini belirtti.


‘’Davetlerde Görsellik ve Sunumun’’ önemli olduğuna dikkat çeken Türkiye Genel Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu sözlerine; “Çocukluğumuzun en sevilen hikayelerinden biridir Hansel ve Gratel ve tabii en sevdiğimiz kısım da şüphesiz iki çocuğun çikolata ve şekerlemeden yapılmış evle karşılaştığı an. Çocukken sadece hayallerimizi süsleyen bu şaşırtıcı sunumlar, günümüzde gelişen teknolojinin sağladığı imkanlar ve büyük şeflerin kendini ifade etme dürtüleri  sonucu bambaşka “mutluluk anlarına” dönüşüyor. Sanırım burada gelinen en üst noktalardan biri de 2014 yılında Singapur’da büyük pasta şefi Escriba tarafından hayat  bulan Fantasia isimli fuar oldu. Bugün, bu güzel mekanda, Mutfak Sanatlarında gelinen bu noktadan konuşmak için beraberiz.  Elbette şeflerin elinde masallardaki gibi sihirli değnekleri yok, o nedenle bu muhteşem sunumlara ulaşmanın yolu temel teknikleri öğrenmekten başlayıp ardından özveri göstererek, ancak çok çalışmak ile olduğunu unutmamak gerekiyor. İşin sırrı ise sadece görsellikte kaybolmadan lezzetin önemini de unutmayarak bu tecrübenin tüm duyulara hitabe edebilmesini sağlamak.” diye devam etti. Konuşmasının sonunda bu sohbetlerin Le Cordon Bleu eğitmen şefleri ve mezunlarının ev sahipliğinde yaşanmasının ise kendileri için bambaşka bir deneyim olduğunu ifade etti.

“Davetlerde Görsellik ve Sıradışı Sunumların” ana tema olduğu sohbette Le Cordon Bleu Master Şefi Franck Bruwier "Sanatı her yönü ile  içeren tek form mutfak sanatlarıdır çünkü beş duyuya da hitabeder. Biz Aşçılar sanatçı ve zanaatkar arasında bir yerdeyiz, sanata çok yakın sayılabilecek yemekler  üretebiliriz ama diğer yandan da mükemmeliyete ulaşmaya saplantı haline getirmiş zanaatkarlarız. Le Cordon Bleu’de, size mutfak kariyerinizin temellerini öğretiriz böylece siz de özveri ve disiplinle çok çalışarak kendi özgür stilinizi yaratabilirsiniz" dedi. Misafirlerden gelen “ İyi bir şef ve iyi bir lokasyonda bulunmasına rağmen, bir restoranın başarısız olmasının nedenleri sizce nelerdir?” soruna ise şu yanıtı verdi: “Bir restoranın başarılı olabilmesi için vizyonunun iyi saptanmış olması gerekir. Bir işletmeci olarak, makinanın yani mutfağın nasıl işleyip çalıştığını bilmiyorsanız da  başarısız olabilirsiniz. Gelecekteki restoran girişimcilerine tavsiyem, işletmeyi düşündükleri tarzdaki restoranın mutfağında da en az üç ay staj yapmalarıdır. İşteki varlığınız da önemlidir çünkü elemanlarınızla  iletişim içinde olabilmeniz için işletmenizle hem fiziksel hem de zihinsel olarak bağlantılı olduğunuzu  hissetmeleri gerekir. Buna ulaşabilmenin tek yolu yaptığınıza ve hissettiklerinize inanmanızdır. Herşeyin ötesinde ekibinizi kendi hikayenize dahil edebilmeniz önemlidir.”


The Marmara Taksim ve The Marmara Esma Sultan’ın Executive Şefi Tolga Özkaya ise şefler misafirlerin tercihlerine göre şekillenen davet menülerinde lezzet ve kıvamını damaklarda iz bırakacak şekilde geliştirerek son olarakta gıdaların sunumlarında sanatsal bir çalışma ile tamamlayıp sunarız, The Marmara’da misafirlerde ilk izlenimi yaratan görsellik devamında damakta bıraktığı lezzetle bütünleşerek mükemmelleşmektedir. Her yemeğin kendisine ait bir gelişim süreci var. Bu süreç 

yemek ile ilgili olan gıda ürünlerinin seçilmesi ve alımı ile başlayan ve mutfakta gerçekleşen işlenmesi-pişirilmesi ve servisi aşamaları ve misafire ulaşan son noktada ise sunum. Tabi ki misafirlerde ilk etkiyi yapan faktör sunumu ve görseli. Temel olarak tüm aşamaların iyi şekilde tamamlandıktan sonra görsel olarak yemekler tamamlanmalıdır. Lezzet ve görsel dengesi birbirini tamamlayan halkalar şeklindedir. Şık sunum aynı zamanda çok sade olarak da sunulabileceğini ifade etti.

Le Cordon Bleu ile mutfağın ve sanatın sihirli dünyasına yolculuk Dünyanın dört bir yanında 20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20 bin öğrenciye eğitim veren Le Cordon Bleu ile Özyeğin Üniversitesi işbirliği kapsamında lezzet tutkunları, mutfağın büyülü dünyasına doğru keyifli yolculuklara çıkıyor. Üniversite öğrencileri yanı sıra mutfak sanatları alanında yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası bir sertifika ile taçlandırmak isteyen ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkes düzenlenen sertifika programlarına katılabiliyor. Le Cordon Bleu ile Özyeğin Üniversitesi işbirliği kapsamında, açtığı sertifika programları sayesinde, kendini geliştirmek ve yenilemek isteyenlere lezzetli bir geleceğin kapıları aralanıyor.


Özyeğin Üniversitesi - Le Cordon Bleu Sertifika Programı’na katılanlar; uygulama seansları, gösterimler ve kuram derslerinden oluşan bu kapsamlı eğitimlerde, lezzetli yemekler hazırlamak için 
gerekli becerilerde ustalık kazanırken, dünyanın en iyi mutfaklarında ve Michelin yıldızlı restoranlarda üst düzey görevlerde çalışmış ve klasik bir eğitim almış olan Master Şeflerinin engin bilgilerinden yararlanıyor.

Usta Şefler
”Çay Saati Sohbetleri 2”ye konuk olacak ünlü şefler ile ilgili bilgiler:

Şef Tolga Özkaya: 1980 Bolu Mengen doğumlu Tolga Özkaya, İstanbul’da yaşamaktadır. Anadolu Aşçılık Meslek Lisesinden 1998 yılında mezun oldu. Stajlarını çeşitli Akdeniz otellerinde çalışarak tamamladı. Sonrasında Gloria Golf, Magic Life ve The Marmara Antalya’da Pastry Chef olarak görev yaptı. Yurt içi ve yurt dışında farklı çikolata şeker üzerine eğitimler de alan Özkaya, 2006 yılında The Marmara Taksim otelinde Pastry Chef ve Sous Chef olarak çalışmaya başladı. Aşçılar Milli Takımı bünyesinde birçok ülkede yarışmalara katılarak dereceler kazandı. İstanbul’da düzenlenen Osmanlı Saray yemekleri yarışmasına da katılarak yarışmanın devamlılığı için de katkıda bulundu. 2013 yılında Le Cordon Bleu’dan “Diplome de Cuisine” belgesini alan Özkaya, 2014 yılından beri The Marmara Taksim Oteli ve Esma Sultan Yalısı Executive Chef’i.

Şef Franck Bruwier: Şef Franck Bruwier, 1993 yılında California Cafe ve Left Bank restoranlarında chef de partie, 1996-2001 yılları arasında Paris’te bulunan 3 Michelin yıldızlı Lucas Carton restoranında sous chef, 2002-2003 yıllarında Mexico City’de Champs Elysees restoranında baş aşçı, 2004 yılında Londra’daki Le Souffle restoranında baş aşçı ve 2005-2006 yıllarında ünlü aşçı Pierre Gagnaire’in yeri “Sketch” adlı restoranda baş aşçı olarak görev yapmıştır. Bu süre zarfında Moleküler Gastronominin kurucusu bilim adamı Hervé This ile moleküler gastronomi üzerinde çalışmalar yapmıştır. 2006-2009 yılları arasında Club Shangai’da yönetici şef, 2010-2011 yılları 

arasında ise Güney Kore’de bir Le Cordon Bleu restoranı olan Signatures’da yönetici şef olarak çalışmıştır. 2011 yılı ile 2013 yılı sonuna kadar Le Cordon Bleu’nun Malezya’daki mutfak sanatları okulunda, okulun operasyonundan ve mutfak programlarından sorumlu yönetici şef olarak çalışmıştır. Şef Franck 2014 yılında Le Cordon Bleu İstanbul ailesine katılmıştır. 

Özyeğin Üniversitesi – Le Cordon Bleu İş Birliği
2012 Temmuz ayında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı açarken dünyanın en prestijli mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu ile iş birliği anlaşmasını da imzalayan Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerini dünyanın en usta şefleriyle yetiştirirken, Le Cordon Bleu ile birlikte açtığı halka açık Sertifika Programları ile bu alanda kendini geliştirmek ve ilerlemek isteyenlere de yeni bir geleceğin kapılarını araladı.  

Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu iş birliği kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı ve Otel Yöneticiliği Lisans Programı’ndaki “mutfak sanatları” dersleri Le Cordon Bleu Master Şefleri tarafından verilirken,  20’den fazla ülkede olduğu gibi,  üniversite öğrencisi olmasa da, mutfak sanatları alanındaki yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası saygı gören bir Sertifika ile taçlandırmak isteyen, ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkes için,  Ocak 2013’ten bu yana Le Cordon Bleu Sertifika Programları eğitimleri devam etmektedir. 


LE  CORDON BLEU HAKKINDA:
Le Cordon Bleu, 1895’te “La Cuisiniere Cordon Bleu” dergisinin yayımcısı, gazeteci Marte Distel tarafından mutfak sanatları okulu olarak Paris’te kurulmuştur.  Açılışından itibaren, Le Cordon Bleu’nün uluslararası ünü 

dünyada hızla yayılmıştır. 1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün tanınırlığını artırmıştır. Julia Child’ın hayatı 2009 yılında vizyona giren Meryl Streep’in başrolünde oynadığı “Julie & Julia” adlı bir filme de konu olmuştur.

Günümüzde Le Cordon Bleu,  20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim vermektedir. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek “Meilleur Ouvrier de France” gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitilirler. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarırlar. 


 

banner380

İlgili Galeriler
banner379
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.