Pikan cevizli yeşil salata

Ream Akademi Profesyonel Şefleri’nin hazırladığı, sofralarınıza sağlık katacak ‘Pikan Cevizli Yeşil Salata’ tarifi tam da bu günler için ideal.

Pikan cevizli yeşil salata
14 Haziran 2017 Çarşamba 13:52

Ramazan ayının uzun ve sıcak günlere denk geldiği bu zamanda, vücudun kaybettiği vitamin ve minerali geri kazanmak için iftar saatlerinde sağlıklı ve hafif yiyecekler tüketmenin önemi artıyor..Ream Akademi Profesyonel Şefleri’nin hazırladığı, sofralarınıza sağlık katacak ‘Pikan Cevizli Yeşil Salata’ tarifi tam da bu günler için ideal.

Pikan Cevizli Yeşil Salata Tarifi 
(Rokfor, yeşil elma ve akçaağaç vinegret ile)

Salata için malzemeler
•    30 gr. bebek roka (rukola)
•    30 gr. Yedikule marul
•    30 gr. yağlı marul (kop)
•    20 gr pikan cevizi
•    40 gr. rokfor peyniri
•    1 adet yeşil elma
•    1 adet limon
•    Su

Pikan cevizlerini önceden ısıtılmış 170 °C fırında 10 dakika bekletin. Kavrulan pikan cevizlerini bıçakla iki parçaya bölün. Blue cheese’i ufak parçalar haline getirin.Elmaları dilimleyip kararmaması için limonlu suda bekletin. Bebek roka, Yedikulemarul ve yağlı marulu yıkayıp yapraklarını kurutun. Ardından tüm yeşillikleri sosla birlikte kasenin içerisinde karıştırın. Elma, peynir ve pikan cevizlerini de üzerine serpiştirerek servis edin.

Akçaağaç vinegret için malzemeler: 
•    10 ml. akçaağaç şurubu
•    Zeytinyağı
•    3 gr. Dijon hardalı
•    Deniz tuzu

Bütün malzemeleri bir kabın içerisine koyun ve el blenderı yardımıyla karıştırın.Sonrasında süzgeçten geçirerek hazırladığınız salata ile karıştırın.

Afiyet olsun!

Ceylan BAYRAKTAROĞLU

banner442

İlgili Galeriler
banner379
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.