Ünlü Şef Jamie Oliver’dan yılbaşı önerileri

Tamer Demir / İSTANBUL - Hotpoint ve Jamie Oliver bu yılbaşını daha da özel kılmayı sağlayacak öneriler hazırlamak için bir araya geldi.

Ünlü Şef Jamie Oliver’dan yılbaşı önerileri
15 Kasım 2017 Çarşamba 11:28

Hindi pişirmenin püf noktalarını anlatan ünlü şef, yılbaşı akşamına renk katacak dekorasyon önerileri de yaptı. 

Ünlü Şef Jamie Oliver, mutfağında Hotpoint tercih edenler için yılbaşı önerilerinde bulundu. Oliver, yılbaşında hindi yapmak isteyenlere bazı püf noktaları anlattı. Hindinin fırına sığdığından emin olmak gerektiğini söyleyen ünlü şef, kulağa çok basit gelmesine rağmen başarılı bir yılbaşı yemeğini garantilemek için atılacak ilk adımın doğru fırın ve ocak tercihi olduğunu belirtti. Oliver, bu ilk adımda Hotpoint fırınların, geniş iç hacimleriyle yılbaşı şeflerinin işlerini kolaylaştırdığını aktardı. Oliver, yemek listesini oluştururken aynı fırın sıcaklığında pişen tarifleri seçmek gerektiğini belirtti. 

Hotpoint ocakları ile hassas pişirme

Garnitür sebzelerin hazırlanışının önemine değinen ünlü şef sebzelerin bir gece önceden buharda pişirdikten sonra alüminyum folyoya sararak bir tepside buzdolabında saklanması gerektiğini belirtti. Hotpoint ocakları ile pişirme hassasiyetinin maksimuma çıktığına dikkat çeken Oliver’ın bir başka tavsiyesi ise tek bir ocakta birden çok pişirme yapmanıza olanak tanıyan çok katlı buhar tencereleri oldu. 

Portakal ve limonla yılbaşı dekorasyonu

Ünlü şef, dekorasyon için de mutfağa girmeyi önerdi. Örnek olarak; yılbaşı kutlamanızı renklendirmek için birkaç portakal veya misket limonunu halkalar halinde dilimleyip, yapışmaz bir tepside ve düşük ısı ayarında 2-3 saat fırınladıktan sonra, renkli kurdele ve iplerle bağlayarak süs olarak asabilirsiniz. Başka bir leziz dekorasyon önerisi ise patlamış mısırları bir ipe dizerek asmak oldu.  

Yılbaşı masasına kişisel bir dokunuş

Yılbaşı dekorasyonunun en önemli parçalarından biri ise şüphesiz yılbaşı masasının dekorasyonu. Çocuklarla denenebilecek güzel bir aktivite olduğunu söyleyen Jamie Oliver, yılbaşı masasını renklendirmek için peçeteleri renkli taze baharatlarla ve kurdelelerle bağlayıp isim kartlarıyla kişisel bir dokunuş eklemeyi önerdi. 

banner442

İlgili Galeriler
banner379
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.