Yılbaşına Fransız dokunuşu

Yılbaşına Fransız dokunuşu

Dünyanın önde gelen mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu’nun, dünyaca ünlü şefleri, İstanbul’da düzenlenecek atölyelerde, muhteşem bir yılbaşı sofrası hazırlamanın sırlarını paylaşacak!

3 Aralık’ta başlayacak ve Le Cordon Bleu’nün Özyeğin Üniversitesi’ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde gerçekleşecek atölyelerde; Kanepeler, Kutlama Keki Dekorasyonu, Yeni

Yıl Keki “Chocolat Bûche de Noel” ve Yeni Yıl Yemeği hazırlama tekniklerinin incelikleri öğrenilecek. 


Bu sene 2017’yi farklı ve etkileyici sunumlarla karşılamak isteyenlere özel olarak hazırlanmış atölyelerin içerik ve programları ise şöyle:
1.    Kanepeler

3 Aralık Cumartesi
10:30 – 17:00
Özel kutlamalar ve seçkin davetler düşünülerek tasarlanan bu atölye çalışmasında; zengin bir çeşitlilikte, leziz kanepeleri deneyimleme fırsatı yakalanacak. Katılımcılar, tek ısırımlık kanepeleriin ustalıkla bir araya getirilmiş tatlarının keyfini yaşayarak, yılbaşı gecesi konukları için birbirinden lezzetli tatlar hazırlayabilecek.
Ders içerikleri:
Ballı ve Misket Limonlu Tütsülenmiş Tavuk Kanatlar
Parmesan Sable
Morina Balığı Lokması
Balık Yumurtası ve Ekşi Krema İle Doldurulmuş Patates
Kadayıfta Karides
Fesleğen ve Tütsülenmiş Somonlu Pankek


Bu eğitimde, Le Cordon Bleu şeflerinin gösterdiği temel kesim tekniklerinin yanı sıra poşelemek, kızartma ve marine etmek gibi bazı temel mutfak becerileri de öğretilecek ve aşağıdaki metotları da deneyimleme fırsatı sunulacak: 
Rubbing (sürterek hamur hazırlama) tekniği
Sable hamuru yapımı ve pişirilmesi
Kızartmalık kaplama hamuru hazırlanışı ve kızartılması
Kıvırcık patates yapımı
 Ekşi krema hazırlanışı
Karidesin yemeye hazır hale getiriliş aşamaları
 Pankek hamurunun hazırlanışı

2.    Kutlama Keki Dekorasyonu

10 Aralık Cumartesi
10:30 – 17:00
Bu eğitici ve keyifli kursta; katılımcılar, ödüllü Le Cordon Bleu şeflerinden marzipan, “royal icing”, çiçek işçiliği ve pastiyaj konularında, derinlemesine teorik ve pratik eğitim alma fırsatı bulacak. Kursu tamamladıklarında öğrenciler, kek kaplama ve süsleme sanatı inceliklerine hakim olacak ve bu sanatı derinleştirecek temel bilgileri edinecek. Katılımcılar; yapılan pastalar ile gidecekleri davetlere zarif bir hediye götürerek, kutlamalarına renk katma keyfini yaşayacak. 
Ders içerikleri:

Esmer şekerli havuç pastası
Krema
İtalyan mereng

3.    Yeni Yıl Keki “Chocolat Bûche de Noël”

17 Aralık Cumartesi

10:30 – 17:00

Uluslararası Le Cordon Bleu şeflerinden soğuk yılbaşı akşamına sıcacık bir lezzet katacak geleneksel Fransız yılbaşı pastası “Chocolate Bûche de Noël” ile misafirlere unutulmaz lezzetler sunmak mümkün olacak. Ağaç gövdesi görünümündeki çikolatalı genoise kek ve tereyağı kremasının birleşimiyle yapılan bu dekoratif ve leziz kek, spiral görünümü ile yılbaşı davetine zarif bir şıklık getirecek.

Ders içerikleri:

Çikolatalı kek
İtalyan mereng
İsviçre mereng
Krema
Ganaj
Makaron

4.    Yeni Yıl Yemeği

17 Aralık Cumartesi
10:30 – 17:00
Klasik yılbaşı menülerinden sıkılanlar için Le Cordon Bleu master şeflerinden giriş, ana yemek ve tatlıdan oluşan seçkin bir sunum öğrenebilecek.

Ders içerikleri;
Kadayıfa sarılı karides salatası, tatlı chilli sos ile
İki farklı usulde pişmiş Provans aromalı kuzu eti
Cointreau ve Şampanyalı granite ya da Geleneksel Bademli ve Antep Fıstıklı kek

Ücrete dahil hizmetler: 
Yukarıdaki dört atölye çalışması için; günlük 6 saatlik uygulamalı atölye çalışmasında (30 dk. ara ile birlikte), hazırlanacak tariflerde kullanılan tüm malzemeler ve tariflerin yer aldığı broşür katılımcılara verilecek.
Kurs tamamlandığında, ders boyunca hazırlanan tüm lezzetleri yanlarında götürüp, sevdikleriyle paylaşabilecekler. Kursa katılım için hiçbir tecrübe veya yemek pişirme bilgisi gerekmiyor. 
Kurslar maksimum 16 kişilik gruplardan oluşacak. 
Süre: 1 gün
5.    Çikolata Yapım Teknikleri Demo Dersi

13 Aralık 2016, Salı
12:00 - 15:00
Le Cordon Bleu İstanbul; pastacılık ve mutfak  tekniklerini öğrenmeye hevesli gastronomi tutkunları için teori derslerinin kapılarını aralayacak. 

Le Cordon Bleu şeflerinin yemek sırlarını merak edenler; Master Şef’lerimiz;  Şef Christophe Bidault, Şef Richard Vacher, Şef Frederic Amirat, Şef Arnaud Declerq, Şef Franck Bruwier’nin  sunumuyla çeşitli yemek ve pasta yapım tekniklerini ve aşçılığın püf noktalarını öğrenebilecek. Katılımcılar; kağıt ve kalemi alarak, 3 saat boyunca, büyülü Le Cordon Bleu dünyasına tanık olabilecek. 

Le Cordon Bleu master şefleri çikolata severlerle kalıplama, temperleme, şekillendirme, dolgu yapımı gibi özel teknikleri tüm incelikleriyle paylaşacak. Bu programda; katılımcılar trüf çeşitleri, şekilli çikolatalar, fındık ve bademin sütlü çikolata ile birleşimiyle Malakoff ve karamel gibi çikolata sanatının seçkin örneklerinin yapımını, püf noktaları ile beraber öğrenecekler.

Kişi başı ücret: 90 TL
Gösterim Dersleri, Le Cordon Bleu – İstanbul, Gastroditorium’da yapılacak. 

İngilizce olan gösterim dersleri, tercüman vasıtası ile Türkçeye çevrilecek.

Atölyeler hakkında detaylı bilgi lecordonbleu@ozyegin.edu.tr adresinden veya 0216 564 93 98 no’lu telefondan alınabilir.

Özyeğin Üniversitesi – Le Cordon Bleu İş Birliği
2012 Temmuz ayında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı açarken dünyanın en prestijli mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu ile iş birliği anlaşmasını da imzalayan Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerini dünyanın en usta şefleriyle yetiştirirken, Le Cordon Bleu ile birlikte açtığı halka açık Sertifika Programları ile bu alanda kendini geliştirmek ve ilerlemek isteyenlere de yeni bir geleceğin kapılarını araladı.  

Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu iş birliği kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı ve Otel Yöneticiliği Lisans Programı’ndaki “mutfak sanatları” dersleri Le Cordon Bleu Master Şefleri tarafından verilirken,  20’den fazla ülkede olduğu gibi,  üniversite öğrencisi olmasa da, mutfak sanatları alanındaki yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası saygı gören bir Sertifika ile taçlandırmak isteyen, ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkes için,  Ocak 2013’ten bu yana Le Cordon Bleu Sertifika Programları eğitimleri devam etmektedir. 



İlker Obalı


 

banner380

İlgili Galeriler
banner379
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.