Bunun adı ÖCCE

Kilis ve yöresinde damak lezzetidir Öcce... ister soğuk - ister sıcak servis yapabilirsiniz...

Bunun adı ÖCCE

Kilis ve yöresinde damak lezzeti ÖCCE

Taze soğan, taze sarımsak ve maydanozları doğramak biraz oyalıyor olsada,sonradan yorgunluğu unutuluyor.
Kızartıldığı için de biraz ağır oluyor ama tadı gerçekten çok çok güzel.

İstenildiğinde kaşarlısı-peynirlisi-sucuk'lusu da yapılabilir ( Almanya'da  sık sık yapardım)

Malzemeler: (8 kişilik)

•1/2 kg. taze soğan
•1/2 kg. taze sarımsak
•3 bağ maydanoz

•5 adet yumurta
•un(*)Un miktarını kıvamına göre ayarlayabilirsiniz
•1/2 kaşık salça
•tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağ


Hazırlanması:

•Soğan, sarımsak ve maydanozu yıkayıp küçük küçük doğrayın geniş bir kaba alın.
•Doğranmış yeşilliklerin üzerine yumurtaları kırın, salçasını, tuzunu ve baharatlarını ilave edin.

•Eğer yukarda bahsettiğim gibi mayalı ekmek hamuru kullanacaksanız onu da ekleyin un kullanacaksanız az az  un ekleyerek elinizle hepsini karıştırın.

(kıvamı mücver gibi olarak, kaşıkla yağa dökülüp kızartılacak şekilde)

•Kızgın yağa birer kaşık bu karışımdan dökün(üzerini kaşığın tersi ile düzeltin)

•Her iki tarafını da kızartıp kağıt havlu serili tabağa alıp fazla yağını çektirdikten sonra servis edebilirsiniz

Öcce hazır afyetler olsun!

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2012, 21:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner566

banner554

banner558

banner141

banner557

banner568