Lebeniye Aşı

Kilis ve yöresinde damak lezzetini unuturmayacak bir yemek...

Lebeniye Aşı

Kilis yöresine ait  lebeniye ismi arapçadan geliyormuş.Leben arapçada yoğurt demekmiş.Zaten arap mutfağı ve özellikle güneydoğu mutfağı birbirine çok benziyor.Lebeniye her ne kadar Kilis’e ait gibi anılsada aslında Güneydoğu bölgesinin pekçok yerinde yapılmaktaymış.Lebeniye çorbasının Antep’in yuvarlama veya yuvalama adlı yemeğine çok benzeyen bir tadı var.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum

Memleketimin her köşesini seviyorum.Sayısız tarifler ve lezzetleriyle eşsiz bir memleket.

Beş kişilik Malzeme
500 gr. parça et
1 su bardağı nohut
500 gr. süzme yoğurt
2 yumurta
100 gr. un
250 gr. pirinç
125 gr. margarin
1,5 tatlı kaşığı nane
yeterince su

Tarifi
Bir gece önceden ıslatılmış olan nohut ve et tencereye konur. Üzerine biraz su ve tuz konarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın üzerinde biriken köpükleri alınır, et ve nohut pişinceye kadar kaynatılır. Et ve nohut pişince içine pirinci ilave edilir, pirinçler iyice açılınca ateşten alınır. Diğer taraftan süzme yoğurda yumurta ve un ilave edilerek kısık ateş üzerinde iyice karıştırılır. Yoğurt ısınınca içine diğer tenceredeki malzemeler boşaltılır.
 
Çorba iyice özleşinceye kadar pişirilir. Bir tavada yağ iyice kızdırılır, nane ile karıştırılarak yemeğin üzerine dökülür. Davetlerde ,özel günlerde ve düğünlerde olmazsa olmazlardandır Lebeniye...



Afyetler olsun

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2012, 21:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner566

banner554

banner558

banner141

banner557

banner568