Şimdi balık zamanı

Izgara karides tarifi

Şimdi balık zamanı

Vitamin, mineral ve protein açısından zengin karides; diyet menülerinde tercih edilebilecek kadar düşük kalorilidir. Izgara karides tarifini hem salataların yanında hem kalabalık arkadaş toplantılarında ikram edebilirsiniz.

Malzemeler:

Yarım kilo karides

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Damak tadınıza göre tuz

Servis için limon suyu

Hazırlanışı:

Sarımsakların kabuğunu soyup rendeleyin.

Karidesleri bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün.

Derin bir kabın içerisinde; sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karidesi karıştırın.

Karideslerin, sosu çekmesi için 15 dakika buzdolabında bekletin.

Mangalda ya da dumansız ızgarada önlü arkalı pişirin.

Limon suyuyla birlikte sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2012, 20:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner566

banner554

banner558

banner141

banner557

banner568