Dikkat! At eti yiyor olabilirsiniz

Her şey olabilir...

Dikkat! At eti yiyor olabilirsiniz

Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkan Yardımcısı ve Ege Yemek Sanayicileri Derneği (EYSAD) Başkanı Ahmet Hakan Ay, ucuz dönerde merdivenaltı ürün kullanıldığına dikkat çekerek tüketicileri uyardı.
Etin kilogram satış fiyatı göz önünde bulundurulduğunda bir porsiyon dönerin 1.5-2 liraya satışının mümkün olmayacağını kaydeden Ay şöyle konuştu:

"Bir kişi maliyetinin altında fiyata ürün satıyorsa merdivenaltı ürün kullanıyordur. Dana ciğeri yerine manda ciğeri ya da Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yakaladıkları gibi at eti karıştırıyordur."

13 Ağustos'ta Dokuz Eylül Üniversitesi'nin anlaştığı bir yemek firmasının dönerlere at eti karıştırdığı ortaya çıkmıştı. Ay, sadece işyerinde değil, ucuz yemek satan tüm işletmelerde aynı riskin söz konusu olduğunu ifade etti.HABERTÜK



Ayrıca...

Edinilen bilgiye göre, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şehirler arası otobüs terminali yakınlarında bir ahırda at kesildiği ihbarı üzerine harekete geçti. Belirtilen ahırda, kesilmiş atlardan çıkan 150 kilogram at eti ile kesim için ahır dışında bekletilen 1 at bulundu.

Ahır sahibi H.E.(41) ile İ.K. (51) ve İ.S. (31) kesilen atların etlerine parçalarken yakalandı.

Bu arada, İ.K'nın 8 Temmuz 2010 tarihinde 2 atın kesildiği, 2 atın da kesilmek için bekletildiği ahırda yapılan operasyonda yakalandığı ve 500 TL para cezasına çarptırıldıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yakalanan 3 kişi etleri kendilerinin de yediğini ileri sürdü.

At etlerinden alınan numune, tahlil için İstanbul'a gönderdi. Kalan etler ise Keşan Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından imha edildi.

Kesilmek üzere bekletilen at ise Keşan Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığına verildi.

Zanlıların ifadelerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.


Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2011, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner566

banner554

banner558

banner141

banner557

banner568