Karaciğerimizi korumaya destek

Vücudu toksinlerden arındıran en önemli organ olan Karaciğerimizi Korumaya Destek: Cold Press Deve Dikeni Tohumu Yağı

Karaciğerimizi korumaya destek
25 Temmuz 2017 Salı 15:07

Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital® tarafından Zade Vital® Tesisleri’nde Uluslararası GMP (Good Manufacturing Practices/İyi Üretim Uygulamaları) standartlarında üretilen, vücudumuzun en önemli organlarından biri olan karaciğerin sağlığını korumaya destek deve dikeni tohumu yağı, sadece doktor ve eczacı danışmanlığında toplumla buluşuyor.

Karaciğer, vücudumuzu toksinlerden arındıran en önemli organdır. Bedenimizin sağlığını ve dengesini korumakla birlikte vücudun en büyük organı olma özelliğine de sahiptir. Büyük ve sürekli çalışan bir fabrika gibi betimleyebileceğimiz karaciğerin sağlığının korunması da hayati önem taşımaktadır. Uzmanlar sağlıklı beslenmenin yanı sıra karaciğer sağlığını besin destekleri ile de koruyabileceğimizi belirtmektedir.

Sağlık alanında gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları ile, ülkemizin bitki zenginliğini toplum sağlığına destek sağlayacak güvenilir ürünler haline getiren Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital®, karaciğer sağlığınıza destek olacak deve dikeni tohumu yağını GMP (Good Manufacturing Practices/İyi Üretim Uygulamaları) standartlarında üreterek sadece doktor ve eczacı danışmanlığında toplumla buluşturuyor.

Deve dikeni tohumu yağı içeriğindeki doymamış yağ asitleri, E vitamini ve fenolik bileşikler sayesinde karaciğer sağlığının korunmasında yardımcı oluyor. Antioksidan, antiinflamatuvar (yangı giderici) ve antiaging (hücre yaşlanmasını engelleyici) özellikleri de bulunan deve dikeni tohumu yağının haricen egzama şikayetlerinde de kullanılabileceği bildiriliyor.

Deve dikeni tohumu yağının haricen antioksidan, antiinflamatuvar etkileri ile antiaging (yaşlanma etkilerini geciktirici) özellikleri bulunuyor. Ayrıca cilt yumuşatıcı ve nemlendirici
özelliği de bulunan deve dikeni tohumu yağının haricen egzama şikayetlerinde de  kullanılabileceği çalışmalarda yer alıyor.

DEVE DİKENİ TOHUMU YAĞI • Anca Hermenean, Miruna Stan, Aurel Ardelean, Luminița Pilat, Ciprian Valentin Mihali, Cristina Popescu, Lajos Nagy, György Deák, Miklós Zsuga, and Sándor Kéki, ‘Antioxidant and Hepatoprotective Activity of Milk Thistle (Silybum Marianum L. Gaertn.) Seed Oil’, Open Life Sciences, 10 (2015). • Ikhtiar Khan, Hidayat Ullah Khattak, Ihsan Ullah, and Fazlullah Khan Bangash, ‘Study of the Physicochemical Properties of Silybum Marianum Saeed Oil’, JOURNAL-CHEMICAL SOCIETY OF PAKISTAN, 29 (2007), 545. • Pavla Koláčková, Gabriela Růžičková, Tomáš Gregor, and Eliška Šišperová, ‘Quick Method (Ft-Nir) for the Determination of Oil and Major Fatty Acids Content in Whole Achenes of Milk Thistle (Silybum Marianum (L.) Gaertn.)’, Journal of the Science of Food and Agriculture (2014). • Naila Ben Rahal, Francisco J Barba, Danielle Barth, and Isabelle Chevalot, ‘Supercritical Co 2 Extraction of Oil, Fatty Acids and Flavonolignans from Milk Thistle Seeds: Evaluation of Their Antioxidant and Cytotoxic Activities in Caco-2 Cells’, Food and Chemical Toxicology, 83 (2015), 275-82.



Hanzade Tulan
Büşra Ekinci
 

banner442

İlgili Galeriler
banner379
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.